Bestrijden wespennesten

Wespen zijn voor ons vaak lastige, gemene dieren die om ons heen vliegen en vaak ook gemeen kunnen steken.

De Duitse / Limonade wesp is in ons land de meest voorkomende wespensoort. Zij zijn gemiddeld 17 tot 25 mm groot. Deze wespen zijn voor de mensen vaak erg lastig en ook kunnen zij gemeen steken. Dit kan soms grote problemen geven. Soms is zelfs een opname in het ziekenhuis nodig.

De Hoornaars zijn vaak groter dan de meest voorkomende wespen. Zij hebben een roodbruine kop, thorax en poten. De koningin is vaak wel 40 mm lang. Bij andere soorten is de koningin meestal 20 tot 35 mm lang.

Toch zijn wespen ook nuttige dieren. Bijvoorbeeld de papierwesp speelt een belangrijke rol bij de bestuiving van bloemen en bij het verdelgen van andere insecten.
De sluipwesp speelt een rol bij de biologische bestrijding van bv. bladluis in de kassen bij tuinders.

Verdere wespensoorten zijn oa.:
Leemwespen of metselwespen
Galwespen
Koekoekswespen
Zaagwespen
Graafwespen

Wespen leven van nectar, honingdauw, luizen, stuifmeel, plantensap, vruchtvlees en sap van rijpe vruchten, maar ook van zoete voedings- en genotsmiddelen bestemd voor menselijke consumptie, zoals limonade, stroop en dergelijke.

De eiwitten die wespen nodig hebben voor het voeden van de larven wordt verkregen door het vangen van andere insecten zoals bijvoorbeeld vliegen en muggen. Dit kan oplopen tot wel 2500 vliegjes en 650 muggen per dag.

Bestrijding

Zolang men geen last heeft van de wespen is bestrijding niet altijd nodig, mede ook omdat de wesp toch ook een nuttig dier is.
Mochten zij overlast gaan veroorzaken dan is bestrijding zeker aan te bevelen.
Laat deze bestrijding doen door een bedrijf dat gespecialiseerd is in het bestrijden van plaagdieren. Zij hebben de juiste middelen en materialen.

Zandbergen Ongediertebestrijding is zo’n bedrijf.

Verder kunnen wij wespenzakken leveren om de wespen uit de buurt van uw terras, woning of restaurant te houden.

Neem vrijblijvend contact op voor aanvullende informatie.